Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu internetowego Teatru Wielkiego - Opery Narodowej 

 

Administratorem danych osobowych uzyskiwanych od Kupującego jest Teatr Wielki - Opera Narodowa z siedzibą w Warszawie 00-950, plac Teatralny 1. 

 

Sklep internetowy Teatru Wielkiego - Opery Narodowej ze szczególną troską dba o ochronę prywatności swoich Klientów i bezpieczeństwo przetwarzania ich danych osobowych oraz stosuje odpowiednie rozwiązania technologiczne zapobiegające ingerencji osób trzecich w prywatność użytkowników Sklepu. 

 

Dane osobowe uzyskiwane od Kupującego oraz dane osobowe zgromadzone automatycznie są przetwarzane zgodnie z wymogami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) oraz ustawy z 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. 2017 poz. 1219 z późn. zm.). Kupującym przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania oraz usunięcia. Jeżeli użytkownik wyraził zgodę na przetwarzanie danych osobowych, to przysługuje mu prawo do jej wycofania w każdym momencie.  

 

W przypadku zawarcia umowy sprzedaży pomiędzy Kupującym a Teatrem, Teatr udostępnia firmie PayU dane osobowe Kupującego i zezwala na ich wykorzystanie przez PayU w celu obsługi realizacji płatności dokonywanych z udziałem Kupującego w ramach systemu sprzedaży online a także w celu wypełnienia przez PayU obowiązków przewidzianych w obowiązujących przepisach prawa i związanych z obsługą ww. płatności. 

 

Każdy Klient udostępniający nam swoje dane osobowe ma prawo nieograniczonego dostępu do nich, jak również do ich poprawiania, uaktualniania lub usunięcia. 

 

Wszelkie informacje związane z przetwarzaniem Państwa danych osobowych uzyskają Państwo od naszego inspektora ochrony danych, pisząc do niego na adres e-mail iod@teatrwielki.pl Informujemy również, że przysługuje Państwu wniesienie skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 

 

Pliki cookies 

 

Sklep internetowy stosuje mechanizm tzw. cookies, tj. plików tekstowych przechowywanych na dysku komputera użytkownika. 

 

Użytkownik Sklepu może usunąć pliki cookies lub zmienić ich ustawienia w przeglądarce internetowej z której korzysta. Ograniczenie stosowania plików cookies może wpłynąć na niektóre funkcjonalności Sklepu internetowego. 

Szczegółowe informacje: https://teatrwielki.pl/polityka-prywatnosci-cookies/